19th Ave New York, NY 95822, USA

Есенната умора

Всички са чували за пролетната умора, която се състои в чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта. Малко известно е съществуването и на така наречената есенна умора, тъй като тя се отразява на по-чувствителните от нас. Причината за нейното развитие е намаляването на ярките слънчеви лъчи, които през летния период са провокирали по-усилено производство на серотонин, ободряващ тялото и организма.

Пролетната и есенната умора споделят подобни симптоми – отпадналост, липса на внимание и желание за действие, физическа и психическа умора, както и болки в мускулите. Много учени описват това състояние дори като специфичен тип депресия. Ако имате някои от тези оплаквания, то със сигурност страдате от есенна умора.

…Как можем да си помогнем в такъв случай? Ето някои предложения, които ще ви помогнат в борбата с есенната умора.

Един добър начин са честите разходки навън – макар вече да не е толкова топло, есенните разходки могат да бъдат много приятни. Не само че ни зареждат с чист въздух и енергия, но и спомагат в разсейването от стресови фактори, които може да ни поднесе деня. SupraVit ви препоръчва да използвате обедната си почивка, когато есенното слънце е в своя пик, или за онези от вас, които не ги плаши студа – времето след работа, когато все още не е залязло. Гарантираме ви, че ще бъдете по-заредени с енергия през втората половина на деня, а от есенната умора и депресия няма да има и следа.

Друг вариант е спорта. Спортът е от ключово значение за вашия тонус. Ако сте спортували през лятото не означава, че трябва да спрете, когато застудее. А за тези от вас, които не са – сега е перфектният момент да започнете. За да преборите есенната умора, трябва да се грижите за тялото си като ежедневно му осигурявате движение. Ако нямате време за тренировки в зала или с група, достатъчно е да потичате в парка, да покарате колело или да правите упражнения вкъщи. Не забравяйте, че е важно да бъде редовно. В противен случай ще бъдете още по-уморени.

Пълноценният прием на полезна храна също е много важен – повече зеленчуци и плодове, приемът на повече течна храна, отколкото тежка, мазна и тестена води до подобряване на преработката й и стимулира тонуса на организма, с което поддържа неговата бодрост през деня. Разбира се, в основата на правилното възстановяване при есенна умора стои въпросът за наличната почивка. Тя е нужно да бъде в рамките на поне 7-8 часа нощен сън, за да може организмът да възстанови нужната му енергия.

Освен всичко това, за борбата с есенната умора специалистите препоръчват и приема на комплекси от витамини и минерали, които възстановяват липсите на витамини и важни микро и макроелементи от храната. SupraVit специална комбинация от витамини SupraVit Active+Q10,, препоръчителен както за пролетната, така и за есенната умора. Комплексът от витамин С, магнезий, ниацин, желязо, цинк, витамин Е, витамините от група Б и коензим Q10 допринася за поддържане на нормалната функция на имунната система, намаляване чувството за отпадналост и умора.

Знаете ли, че коензим Q10, известен също като Убиквинон е изключително важен за органите, които най-силно се нуждаят от енергия особено през есента – сърце, черен дроб, бъбреци. С напредване на възрастта количеството на Q10 намалява и това може да доведе до редица здравословни проблеми като диабет, сърдечносъдови заболявания, парадонтит, загуба на еластичност на кожата и др. За да забавим дегенеративните процеси в организма, специалистите препоръчват чрез ежедневно си меню да си набавяме между 30 и 200 mg Коензим Q10 – количество, което се приема основно с месото в храната. Разбира се, допълнително коензим Q10 може да се приеме и под формата на хранителна добавка.

…Чрез SupraVit Active + Q10 ние си осигуряваме необходимото количество витамини и минерали, за да се чувстваме здрави, жизнени и заредени с енергия във всеки един сезон от годината, независимо от външните фактори.