19th Ave New York, NY 95822, USA

Предизвикателствата за красивата външност през зимния сезон

С настъпването на зимния сезон пристигат и опасностите за нашето здраве – като това не включва само болести, настинки или понижена имунна система. Дори и да сме сигурни, че сме защитени от всичко това, често забравяме други естествени фактори, които могат да се отразят на външния ни вид – колко здрави изглеждат кожата, косата и ноктите ни. Ниските температури, влажността, рязката смяна на времето са неприятната част от зимния сезон, които могат да се отразят не само на психическото, но и на физическото ни здраве. Ето кои са основните предизвикателства за красивия външен вид през този сезон.

Най-често се сблъскваме с проблеми с косата. Главната опасност за нея са ниските температури – косата не получава достатъчно хранителни вещества, тъй като кръвообращението се забавя, в следствие на което се подхранва по-малко. Освен това, в отоплените помещения въздухът става твърде сух, а това допълнително изсушава косата. Ето защо в студените месеци тя е изключително уязвима.

…Подобно на косата, основният проблем на кожата през зимата е дехидратацията.

Контрастът между климатичните условия навън и вътре нарушава баланса на повърхностния слой на кожата, като това предизвиква неприятно изсушаване и опъване в откритите участъци. При някои хора то може да прерасне дори и в лющене, напукване или възпаления.

Същият проблем засяга и ноктите. Дерматолозите казват, че нокътната плочка се състои от 18% вода. Студените дни и редуването на студено и топло водят до понижението на този процес, като това е причината за по-честото им чупене и сцепване.

Как тогава да поддържаме здрав и приятен външния ни вид с толкова много фактори, които влияят отрицателно. На помощ идва така нареченият Витамин на красотата – а именно, биотинът. Биотинът е открит в края на 30-те години на миналия век и тъй като произлиза от гръцката дума bios името му означава «живот».

ой помага да се нормализира дейността на мастните жлези и оказва влияние върху съдържанието на мазнини в кожата. Участва в производството на колаген, който забавя стареенето и осигурява еластичността на кожата. Разкрасяващият витамин подобрява кръвната циркулация, подхранва и хидратира кожата в дълбочина, като така разрешава основният проблем през зимата.

Когато има недостиг на биотин, кожата е суха и бледа, а косата пада и губи блясък. Всъщност витаминът спомага за поддържането на химичните структури в кератина – основния протеин в косата. Още повече, биотинът се бори с косопада и помага за бързия растеж на косата, възстановява и хидратира. По този начин той заздравява и меките, чупливи и разслояващи се нокти.

Освен това, биотинът е важен за производството на междуклетъчни ензими, за костния мозък, кръвните клетки и нервната тъкан. Помага на метаболизма и за по-доброто усвояване на протеините. Бори се със стреса и напрежението и облекчава болките в мускулите след физически труд и спорт.

Всички тези свойства правят биотина незаменим за жизнения ни външен вид през студените месеци. Затова SupraVit се е погрижил да го включи в комплекс от витамини и минерали SupraVit Multivitamins + Biotin. Освен Витамина на красотата, той съдържа комбинация от витамини, които допринасят за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, допринасят за нормалната функция на имунната система, като така SupraVit предлага всичко нужно за здравето отвътре и отвън.

…Преборете се с ниските температури и пронизващия зимен вятър с гордо вдигната глава – със здрави и красиви нокти, кожа и коса.