19th Ave New York, NY 95822, USA

Твоето здраве през есента – укрепване и защита с помощта на женшен

Здравословното хранене е от изключителна важност за поддържане както на физическото, така и на психическото ни здраве. Повечето хора смятат, че то се състои в това да избягват или да се лишават от определени храни. Истината е, че здравословното хранене представлява балансирана консумация на хранителни вещества, витамини и минерали, нужни на човек, за да поддържа здравословен начин на живот.

Да си доставиш всичко необходимо само от храната обаче съвсем не е лесна задача, дори почти непостижима, освен ако не следиш стриктен режим на хранене. Следователно единственият начин да си осигуриш нужните витамини и минерали е от външен източник. Тогава е време за SupraVit.

SupraVit са българска марка чисти витамини и минерали, произведени по най-модерна швейцарска технология. Тя винаги се стреми да осигури оптимална и ежедневна грижа за доброто здраве. Доказателство за това са всички сфери от производствения цикъл на създаване на продукта, в които производителят Кенди Фарма инвестира – от задълбочени научни изследвания, през практически разработки до реализация. Именно затова той е единственият в България, който е одобрен и одитиран от Unicef и GAIN за производство на хранителни добавки за недохранени деца.

…Защо обаче е важно да взимаме витамини, особено сега през есенния сезон?

През есента човешкото тяло започва да се настройва към продължителното застудяване. Това е времето, през което човек трябва да се погрижи и да засили имунната си система. Преходният сезон създава перфектните условия за развитието на вируси, а ако имунната система е слаба, това отваря врата за всичко, което може да ни разболее или влоши нашето здраве. Дори и след оздравяване човек страда от липса на жизненост, лесна уморяемост и по-голям шанс за повторно разболяване. Затова той трябва да е сигурен, че имунната му система е вдигнала високо своя щит с приема на подходящи витамини, минерали и хранителни вещества.

Едно от най-ефективните средства за това е коренът женшен, съдържащ в себе си витамини от група А, B, Е и D и минералите цинк, мед и калций. Още повече, в списъка с всички растения в света женшенът е с най-високо съдържание на антиоксиданти в състава си. Приемът на всичко това е особено препоръчителен през есенния сезон.

Полезните свойства на женшена са в корена му. Той израства много бавно (4-6 години), трупайки жинзенозиди (вид сапонини) и гликозиди с уникална структура и действие. Едва тогава количеството им е достатъчно, за да има лечебен ефект – затова не е сигурно, че дори и човек да разчита на естествения прием на женшен, ще е достатъчно да се предпази от болести.

Интересно е да се знае, че женшенът се използва още от преди 5000 години в Китай, а в последствие и в Корея, но през последното столетие придобива популярност и на световния пазар за здравословни продукти. В границите на България SupraVit са единствените, които използват натурален екстракт от женшен, прибавен към комплекса от Витамини и минерали – А-Я Именно това позволява качествата на женшена да бъдат максимално запазени, спомагайки за ефективното тонизиране на организма, стимулиране и укрепване на имунната система.

Благодарение на съчетанието на полезни съставки, коренът женшен има множество свойства:

  • Образува в организма Т-килъри, вид клетки на имунната система, които унищожават болестотворните микроорганизми.
  • Потиска образуването на ракови клетки, като така намалява риска от някои видове рак.
  • Регулира отделянето на хормоните на стреса, стимулира образуването на ендорфини, подобрява настроението и самочувствието.
  • Намалява нивото на кръвната захар и помага при диабет.
  • Укрепва сърдечносъдовата система.
  • Помага при еректилна дисфункция и повишава нивото на тестостерона в организма.
…Можете да бъдете сигурни, че SupraVit – символ на качество и надеждност, се стреми свойствата на корена да бъдат максимално запазени в комплекс Витамини и минерали – А-Я с добавен натурален екстракт от женшен. Бъдете здрави!